Oishii Bun is een gloednieuw pop-up burger-concept in Amsterdam. De oishii bun is een Koreaans broodje met een volledig dichtgeschroeide rand waardoor het op een UFO lijkt. Bijkomend voordeel is dat je handen schoon blijven tijdens het eten van dit lekkers. 

Oishii is het Japanse woord voor heerlijk

Het pop-up burger-concept is een idee van Tim Rewinkel, die Japans studeert en gek is van de Aziatische keuken. Zijn ouders, van Kitchen Inc. (cateringbedrijf), waren ook direct enthousiast. Dankzij hun culinaire expertise zijn de mooiste smaakcombinaties samengesteld. Leuk om te weten: de vader van Tim, Marc Rewinkel, heeft zijn expertise opgedaan bij verschillende Michelin-restaurants waaronder El Bulli ***!!

De buns zijn er in 14 verschillende smaken

Op de menukaart staat voor ieder wat wils. Van de classic Oishii bun met Aberdeen Angus, wasabi mayonaise en ingelegde sunomono pickle tot aan de Main Lobster bun. En bijna 50 % van de kaart is vegetarisch! Love it! Mij spreekt de L.A. Woman met een vegetarische hamburger, gesmolten kaas en huisgemaakte Oishii saus enorm aan. Maar The Bollywood met jackfruit en curry of de Tsukiji Bun met zalm en wasabimayo klinkt ook helemaal top. Wat ik i.i.g. zéker ga proeven is de IJshii, een brioche gevuld met vanilleroomijs.

In de test

Ik ga natuurlijk gelijk langs in de knappe pop-up store. Na een warm welkom gaat de sympathieke chef Marc Rewinkel vlijtig in de weer met allerlei ingrediënten die hij op de broodjes legt en vervolgens in ronde ijzers stopt. Deze apparatuur blijkt speciaal gemaakt voor het Oishii-avontuur van de familie Rewinkel. Hoe leuk!

Oishii Classic Yasai Bun & de IJshii Bun

Ik ga voor de klassieker a.k.a. de Oishii Classic Yasai Bun met hierin een burger (voor mij de vegan variant) met een glazuur van sesam, wasabi mayonaise en Sunomo (= azijn) augurk. De vegan burger heeft een goede bite en het zoetige van de sesam gaat prachtig samen het zure van de augurk! Het UFO-broodje is krokant aan de buitenkant en van binnen nog een beetje dampend. Top! Qua extra’s heb ik frites met huisgemaakte mayo en ketchup en de Sunomono salade besteld. Als vanzelfsprekend bestel ik ook de IJshii Bun. Houd hierbij rekening dat het broodje warm is en het ijs koud! Je moet dus beginnen met het dessert anders is je ijs gesmolten. Deze bun is trouwens echt een feestje!

Take away & delivery

Vanaf 24 januari a.s. is alles online te bestellen en vanaf deze week is de pop-up open voor take away. Ik heb er een nieuw favoriet adresje bij!

Dinsdag-zaterdag: 11:00-22:00 (na 20.00 alleen nog te bestellen).

Nieuwe Kerkstraat 22 (The Location) Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer take away/ delivery tips in Amsterdam.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply