AmsterdamAmsterdam CentrumPlantagebuurt/Weesperbuurt

Geniet van de grandeur van het Amstel Hotel

Het InterContinental Amstel Hotel is een van de meest iconische gebouwen in Amsterdam. De Grande Dame, waarvan het ontwerp uit 1867 dateert, is in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en weer in haar oude glorie hersteld. Het oorspronkelijk idee was om een architectonisch monument te bouwen, een paleis aan de oevers van de Amstel dat Amsterdam op de internationale kaart zou zetten.

Slapen, borrelen en dineren

Naast slapen kun je hier ook fijn borrelen op het ruime terras. Ik vind het ook zo geweldig dat je bij je wijntje altijd een schaaltje met borrelsnacks (nootjes en olijven) geserveerd krijgt.

Je kan hier ook dineren in het Amstel Restaurant. Ik heb hier wel eens gedineerd in La Rive (gesloten in 2016), het huidige restaurant moet ik nog testen. De Amstel Afternoon Tea staat btw ook nog hoog op mijn testlijstje.

Professor Tulpplein 1, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Weesperbuurt/Plantage. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply