AfrikaBestemmingenFranschhoekZuid-Afrika

Grande Provence wijnlandgoed must visit in Franschhoek

Wijnlandgoed Grande Provence in Franschhoek is een absolute must visit als je een wijnliefhebber bent. En de roadtrip naar het Kaapse Wijnland is al een beleving op zich. Er zijn vijf wijnroutes: Stellenbosch, Franschhoek, Wellington, Helderberg en Paarl. Al vanaf een half uurtje vanaf Kaapstad begint het Wijnland. Denk hierbij aan prachtige glooiende wijngaarden die worden omgeven door het spectaculaire berglandschap van de Westkaap.

De Franschhoek-route

Wij kiezen voor de Franschhoek-route welke volgens velen de mooiste is. Ter beeldvorming: Franschhoek ligt 75 km van Kaapstad. In deze streek groeien bekende witte wijnsoorten zoals de Chardonnay, Chenin Blanc (wordt hier Steen genoemd), Semillon en Sauvignon Blanc. De rode wijnsoorten die hier groeien zijn: Pinot Noir, Shiraz, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Wijnproeverij bij Wine Estate Grande Provence

We stappen uit voor een wijnproeverij bij Wine Estate Grande Provence (1694). De tasting Room is iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00. Je kan hier ook een hapje eten in het einde dining restaurant of in de bistro. Desgewenst kun je hier ook overnachten in The Owner’s Cottage met vijf luxueuze kamers, die luisteren naar klinkende namen als de Chardonnay Suite of de Shiraz Suite.

Stukje historie van Franschhoek

Franschhoek dankt haar naam aan Hugenoten die in beginsel naar Nederland, waar godsdienstvrijheid heerst, vluchten. Ze gaan hier in dienst van de VOC en komen via de grote VOC-schepen terecht in de Nederlandse Kaapkolonie. De Hugenoten worden door het VOC-beleid verspreid over de hele Kaapkolonie, maar er vormt zich toch een concentratiegebied van 176 Hugenoten in het voormalige Olifantshoek; zo genoemd vanwege de olifanten die hier graag in de groene vallei kwamen. De kolonisten beginnen het dorpje al snel de “Franschen Hoek” te noemen. Olifantshoek wordt niet veel later omgedoopt tot Franschhoek.

Main Road, Franschhoek, West-Kaap | website

Klik hier voor nog meer Zuid-Afrika tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply