Breng na een rondje in de Hortus Botanicus zeker een bezoek aan het Hortus café in een monumentale oranjerie. De oranjerie werd in 1875 gebouwd als collegezaal, maar dit terzijde. Met lekker weer is het hier fijn zitten op het ruime terras met uitzicht op de mooiste planten. Houd er rekening mee dat het café alleen toegankelijk voor bezoekers van de tuin.

Eerlijke gerechten met biologische ingrediënten

Je kan hier a la carte lunchen of kiezen voor een 3-gangen menu. Veel kruiden die gebruikt worden in de gerechten vind je terug in de tuin. Verder komt het brood van de biologische bakkerij Mama. Dit brood wordt gebakken met ecologisch tarwe, spelt en rogge.

Meergranentoast met kruidenricotta

Ik neem de meergranentoast met kruidenricotta, courgette en tomaat van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp. De Vriend gaat voor de sandwich met gestoomde makreel op Indonesische wijze met atjar van rode kool, gebakken uitjes en komkommer. Er staan twee witte natuurwijnen (van Vleck) op de kaart. Ik ga voor de Chardonnay (Les Estines Blanc). Bij natuurwijnen wordt er zo min mogelijk sulfiet toegevoegd.

Plantage Middenlaan 2A, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Weesperbuurt/Plantage. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply