AzieBaliBestemmingenTabanan

Soori Bali Resort voor luxe en rust op Tabanan Bali

Soori Bali Resort is een waanzinnig knap eco-vriendelijke strandresort in de Tabanan regio, een van Bali’s meest vruchtbare en rustige gebieden. Het resort bestaat uit 48 villa’s, die allemaal een privézwembad met uitzicht op de oceaan of op de bergen hebben.

De infinity pool smelt samen met de Indische Oceaan

Bij aankomst worden we begroet door het complete Soori team! Twee mannen in traditionele kleding spelen gamelan voor ons. Ik geniet van het welkomstdrankje en de muziek terwijl ik uitkijk over een infinity pool die lijkt samen te smelten met de Indische Oceaan. Wat een adembenemende plek!

Stijlvol minimalistisch design

De villa’s zijn op een stijlvolle minimalistische manier gestyled. Het meubilair en de accessoires zijn veelal van hout en steen en gemaakt door lokale ambachtslieden. De ‘huisjes’ kunnen variëren qua grootte van 1 tot 10 slaapkamers. Alle villa’s hebben een eigen privézwembad met een lounge-gedeelte. Het ontbijt kun je dus laten bezorgen in je villa en op je eigen terrasje opeten.

De badkamer is verbonden met het zwembad

Onze Ocean Pool Villa telt 275m2 en kijkt uit op Kelating Beach, een 1 kilometer lang vulkanisch zandstrand. Ik vind het een enorm leuk detail dat de badkamer is verbonden met het zwembad. Zet alleen even de glazen deur open en je loopt zo via een trappetje het water in. Vanuit het ligbad heb je dus eigenlijk een soort van dubbele infinity pool view.

2 restaurants, gym en spa

Soori heeft twee restaurants: Ombak, met een westers georiënteerde keuken, en Cotta, dat lokaal geïnspireerde gerechten serveert. Er wordt gekookt met ingrediënten uit de eigen tuin en van lokale markten. Gasten kunnen ook gebruik maken van een gym en een spa die allerlei behandelingen aanbiedt waaronder acupunctuur, meditatie en massages.

Architect en eigenaar Soo K. Chan heeft Soori ontworpen

Eigenaar Soo K. Chan, een gerenommeerde architect, heeft het resort ontworpen en hij runt het samen met zijn familie. De naam Soori komt van het samenbrengen van de voornamen van zijn eigen naam Soo en die van zijn vrouw Ri. Soori is zo ontworpen dat het de natuur zo min mogelijk belast. Het is een van de weinige hotels van het eiland met een Gold with Earth Check-certificaat.

Leuk om te weten: Soo Chan’s bureau SCDA Architects is ook verantwoordelijk voor het design van W Hotel Seminyak.

Tip van Trees: Tanah Lot tempel

Op een kwartier rijden ligt de Tanah Lot tempel. Ooit gebouwd in de 15de eeuw als een ode aan de god van de zee. Met vloed is de tempel compleet omringd door water. De bewakers van de tempel zijn giftige zeeslangen, die je mag aanraken als ze zin hebben – ze komen namelijk niet altijd uit hun hol. Ik had ‘mazzel’. 🙂

Banjar Dukuh, Desa Kelating, Kerambitan, Tabanan, Bali | website

Klik hier voor meer Balitips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply