AustralieBestemmingenPetticoat Creek

Kookaburra Cottages de pitstop op Great Ocean Road Trip

Boek zeker een overnachting bij Kookaburra Cottages als je de Great Ocean Road Trip gaat rijden. Het complex ligt naast het strand op een giga groot stuk land van een Shetlandboerderij. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, er is een gym en een via zonnepanelen verwarmd zwembad met zout water. Als je wil kun je hier ook bbq-en, alle benodigdheden zijn aanwezig.

The Upstairs Cottage

Je hebt hier verschillende soorten huisjes, van een familiehuisje (The Farm Cottage) tot en met knusse kamers. Wij verblijven in The Upstairs Cottage. De kamer bevindt zich op de tweede verdieping van het hoofdgebouw en heeft eigen opgang. Vanuit de kamer kijk je direct op het strand van Petticoat Creek. Dit is een afgelegen stuk, dus er is hier geen kip. De absolute knaller van de kamer vind ik de badkamer met vrolijk gekleurde tegeltjes, zwierige gordijntjes en een jacuzzi met zeezicht.

Hippie happiness galore!

Het interieur is enorm vrolijk met veel knallende flower power kleuren. Het meubilair komt bij lokale ambachtslieden vandaan. Op de houten bank liggen gehaakte kussens en op het bed een sprei met regenboogkleuren, hoe retro wil je het hebben! Om de planten hangen versiersels met glas in hartjesvormpjes en steentjes. Her en der schelpenkettingen. Wat een vrolijkheid!

Ontdek zeker de geweldige tuin

Maak zeker een wandeling door de prachtige tuin om te genieten van alle bloemenpracht en de dieren. Er is ook een speciale chill-out plek gemaakt bij een beekje. Zin in een romantisch moment? Loop dan doorn naar de ‘Picnic Hill’ met een fenomenaal uitzicht over het strand en heel in de verte Apollo Bay. In de winter kun je hier walvissen spotten.

Betekenis van Kookaburra

De naam Kookaburra komt van de gelijknamige vogel, die ook wel de Lachvogel wordt genoemd omdat zijn roep op het menselijke lachen lijkt. De vogel is de grootste ijsvogelsoort. Je ziet ze hier geregeld vliegen en rondhupsen omdat ze de vogels hier voeren.

Fun fact

Petticoat Creek dankt haar naam aan het nageslacht van een van de eerste families van dit ieniemienie dorpje back in the settlers days. Het stel kreeg acht dochters waarvan de petticoats meer dan vaak buiten hingen te drogen.

5750 Great Ocean Road, Petticoat Creek, Victoria, Australië | website

Klik hier voor nog meer Australie-tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply