BestemmingenCaribische eilandenSint-Maarten

The Sunset Bar & Grill – Sint-Maarten, Cariben

Deze unieke bar biedt live entertainment aan in de vorm van….tromgeroffel: landende en opstijgende vliegtuigen! De bar ligt namelijk pal naast het Prinses Juliana International Airport. En geloof mij, de vliegtuigen vliegen zo dichtbij dat je het gevoel krijgt dat je ze zo uit de lucht kan plukken.

Unieke opstijgende-vliegtuig-ervaring voor durfals

Als je het vliegtuig-ding all-out wil ervaren, dan adviseer ik je om bij de hekken van de landingsbaan te gaan staan. De Sunsetbar schrijft iedere dag op een surfboard alle aankomst- en vertrektijden van de vliegtuigen. Ik heb mazzel, er gaat een 747 van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vertrekken. Niet veel later sta ik samen met een groepje stoere schoolkinderen met m’n knuistjes om het hekwerk. Ik vind ’t enorm spannend, maar als zij het durven, dan durf ik het ook.

Next level zandstralen

We hebben oogcontact met de co-piloot. Hij lacht. Zijn ogen zitten achter een zonnebril. Hij vindt ons vast heel stoer, of enorm achterlijk. Pfff, je weet werkelijk niet wat je meemaakt als het vliegtuig gaat opstijgen. Dit gaat gepaard met zo veel hitte en geweld dat ik mijn ogen en mond dicht houd en mijn hoofd naar onderen buig. Dit is next level zandstralen. En houdt je ajb heel stevig vast aan het hek. Doe je dit niet, en je bent niet al te zwaar, dan vlieg je weg.

Op de menukaart staan o.a. pizza’s met luchtvaartnamen

Op de menukaart staan: snacks, sandwiches, salades, hamburgers, vlees en kreeft van de bbq. En ook pizza’s met op de luchtvaart geïnspireerde namen zoals de ‘KLM Airline’ met gegrilde kip, courgette, ui, tomaat, mozzarella en balsamico, of de iets chiquere ‘Aire France’ met manchego kaas, tomaat, prei en truffel met een topping van rucola en verse kruiden.

The Sunset is uitgebreid met The Pool

Sinds kort is de Sunset uitgebreid met een zwembad. The Pool is gesitueerd aan de nieuwe Sunset Boardwalk. Een bedje en parasol kost $10 voor een dag. Ze verhuren hier ook snorkel gear.

Winkel voor souvenirs

Voor de liefhebbers: er is ook een winkel (The Sunset Surf Shop) met kleding en allerlei souvenirs.

Webcam voor de thuisblijvers

Wil je al wat voorpret beleven, of een tip voor de thuisblijvers: op de Sunset-website kun je via een webcam vanuit je luie stoel de vliegtuigen in de gaten houden.

Over Sint-Maarten / Saint-Martin

Het eiland (zo groot als Vlieland) is in 1648 in tweeën gedeeld: het Nederlandse gedeelte en het Franse gedeelte (Saint-Martin). Het Franse gedeelte is 21 km2 en het Nederlandse 16 km2.

2 Beacon Hill Road, Simpson Bay, Sint-Maarten | Ma-zo: 7:30-23:00 | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply