BestemmingenCaribische eilandenCubaHavana

La Bodeguita del Medio Bar, must visit in Havana

In La Bodeguita del Medio is, naar verluidt, de mojito uitgevonden. Juist hier moet je dus zeker naar toe als je houdt van een cocktailtje op z’n tijd. In de knusse bar hangt een ongedwongen sfeer. Voor een grote houten kast, met ontelbaar veel flessen Havana Club rum, is een barman druk in de weer met het maken van meerdere mojito’s. Toch ziet hij er heel relaxed uit. Een bandje speelt vrolijke salsamuziek.

Duizenden handtekeningen op de muren

Er hangt ingelijste kunst en wat foto’s aan de muren waarop ontelbaar veel handtekeningen kris kras door elkaar staan. Niet alleen de muren zijn ondergekalkt, ook de houten wandpanelen moeten eraan geloven. En ja, ik kon het niet laten. Ik heb ook m’n Trees was here-momentje gepakt. Je kan hier btw ook een hapje eten, entree via een andere ingang, maar ik raad aan om hier alleen voor een mijoto te gaan. Ter info: Cuba is sowieso geen gastronomische bestemming. Je krijgt hier overal rijst met bonen en geroosterd varken, maar dit terzijde.

Iconische stamgasten

Wat bekende oud-regulars: Nat King Cole, Salvador Allende (oud-president van Chili), de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez en ook Ernest Hemingway.  Van de Amerikaanse schrijver is een quote die luidt: “My mojito in the Bodeguita del Medio and my daiquiri in the Floridita.”

Empedrado 207, Havana, Cuba | website

Klik hier voor meer tips in Havana en klik hier voor alle Cuba tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply