AfrikaBestemmingenSt JamesZuid-Afrika

Octopus’ Garden Restaurant arty hotspot in St james

Octopus’ Garden Restaurant is een heel tof tentje in St James, een rustig voorstadje van Kaapstad. Op de menukaart staan biologische gerechten de pizza’s maken ze on the spot in hun houtoven. In de tuin staat een boomhut en een biologische jungle gym (lees: een zelfgemaakte speeltuin van hout); een ideale plek voor kinderen.

Lekker eclectisch stijltje

De muren hangen hier vol gekke snuisterijen, van langspeelplaten en zelfgemaakte schilderijtjes tot en met een reddingsboei en een grote goudmakreel. De muur dient btw ook als gastenboek. Het plafond hangt vol met gekke items, van benen van een paspop die een duikpak en flippers aanheeft tot en met een grote vogelkooi waaruit de armen van een octopus komen.

De ‘kunstobjecten’ worden geflankeerd door lampionnen, kralenkettingen, Tibetaanse gebedsvlaggetjes en ga zo maar door. Alsof de Mad Hatter van Alice in Wonderland heeft getekend voor de styling. Ik kijk mn ogen uit!

Tip van Trees: geweldige foto’s gegarandeerd

Neem zeker even een kijkje bij het kleine strandje van St James waar prachtige vrolijk gekleurde Victoriaanse badhuisjes staan.

The Old Post Office Bldg, St. James | website

Klik hier voor nog meer Zuid-Afrika tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply