Passie Food and Wines is het enige restaurant in Paramaribo waar je kan genieten van fine dining mét de mooiste bijpassende wijnen. Achter Passie gaat het van origine Nederlandse stel chef-kok Stein en sommelier Marloes schuil.
Er wordt gekookt met biologische lokale ingrediënten
Stein kookt in Europese stijl met de beste Surinaamse, biologische ingrediënten die veelal uit eigen tuin komen. Wat hij niet zelf kan maken haalt hij bij zijn favoriete adresjes. Zo komt het vlees van De Keurslager, de verse vis van Suvveb en de broodjes zijn van Tout Tout Petit.
Bestel het verrassingsmenu met het wijnarrangement!
Bij Passie kun je kiezen voor een 3- tot 5-gangen verrassingsmenu of stel zelf iets samen van het à la carte menu. Wij gaan natuurlijk voor het 5-gangen verrassingsmenu met het bijpassende wijnarrangement. We genieten op deze avond onder andere van de witte bonen pasta met ui, olijfgel en pompoen en van de makreel met hangop en snijbonensaus (zie foto). Andere overheerlijke gerechten die de revue passeren zijn de Pepre watra (Surinaamse vissoep) met gebrande garnaal en de stak tartare met kappertjes, gepofte zwarte rijst, jalapeños en mayonaise.
Prachtige bijpassende wijnen
Sommelier Marloes heeft bij elk gerecht een mooie wijn uitgekozen, waaronder een Italiaanse witte wijn van de Cortese druif (zie foto hierboven). De strogele wijn met in de neus een floraal boeket en citrusfruit gaat mooi samen met de lichte visgerechten. Leuk om te weten: in Nederland was Marloes o.a. werkzaam als sommelier bij De Librije*** in Zwolle.
Eindoordeel
Restaurant Passie is een absolute aanrader! Het eten is overheerlijk en de service is top! Daarnaast is het is hier heel fijn zitten op het overdekte knusse terras. Hier komen we zeker terug als we weer op vakantie naar Suriname gaan.
Kolonistenweg 39, Paramaribo, Suriname | website
Klik hier voor nog meer Suriname tips.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?