AmsterdamAmsterdam CentrumKadijkenMarineterrein

Pension Homeland een restaurant, winkel en hotel in een

Pension Homeland is een toffe spot in jaren 60 stijl op het Marineterrein. Je kan hier de hele dag terecht van ontbijt (vanaf 7:00) tot diner. Het restaurant bevindt zich in de voormalige officiersmess, geheel in lijn eet je hier met het bestek dat nog van de mariniers was. 

Ruim terras met ‘zeezicht’ op het IJ 

De menukaart wisselt mee met de seizoenen en hier wordt gekookt met eerlijke ingrediënten. Op de foto staat het 12 uurtje met dagverse aardappelpreisoep, 2 kaaskroketten en zuurdesembrood met een gepocheerd ei. Er is een mooie wijnkaart en de biertjes komen uit eigen brouwerij. Met koud weer kun je bij de open haard zitten en met mooi weer is het heerlijk op het ruime terras met ‘zeezicht’ op het IJ.

Over het Marineterrein

Het Marineterrein is een rustige, groene, ommuurde oase met een rijke geschiedenis. Ooit voer Michiel de Ruijter vanaf hier uit om grote zeeslagen te leveren. De afgelopen 350 jaar was het alleen toegankelijk voor marinepersoneel, nu is het weer open voor iedereen.

Kattenburgerstraat 5, Amsterdam (Marineterrein) | website

Klik hier voor nog meer tips op het Marineterrein en in de Kadijken-buurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply