AmsterdamAmsterdam WestOud-West

Portugees Kiprestaurant Franggo voor de lekkerste kip

Portugees kiprestaurant Framggo is de plek in Amsterdam Oud-West voor een gegrild kippetje in een relaxte setting. Franggo wordt gerund door vader en dochter Figueiredo Soares. De geheime receptuur voor de piri-piri-marinade zit al generaties lang in hun familie. Frango betekent ‘kip’ in het Portugees. En omdat de gegrilde kippetjes ook heel goed to go kunnen is de extra ‘g’ toegevoegd.

Malse kip in een crispy jasje

Omdat de kip heel langzaam op houtskool wordt gegrild blijft de binnenkant mals, terwijl de buitenkant een knapperig korstje krijgt. Er kan gekozen worden tussen een halve of hele kip. De bijgerechten zijn: frites, rijst of een gepofte aardappel. Qua veggies staan er een gegrilde maïskolf (heel lekker!) en een tomatensalade op de kaart. De prijs-kwaliteitverhouding is hier btw ook top. En houd ook zeker nog wat ruimte over voor een Pastel de Nata, dit is een bladerdeegtaartje gevuld met een romige vanillecustard.

Franggo West is de tweede vestiging

Na het succes van de eerste vestiging in de Pijp is deze tweede vestiging afgelopen juni geopend. Naast Portugese frisdranken kun je in deze vestiging – in tegenstelling tot die in de Pijp – ook een wijntje bestellen.

De Clercqstraat 106H, Amsterdam | Ma-zo: 17:00-23:00| website

Klik hier voor nog meer tips in Oud-West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply