Restaurant Bij Qunis is zo’n plek waar wat mij betreft alles klopt. De locatie in rijksmonument Gemaal de Lynden is indrukwekkend. En de keuken is mediterraan en groente georiënteerd, waarbij zoveel mogelijk uit eigen moestuin wordt gebruikt. “Ik werk het liefst met verse, lokale producten waarbij de energie nog in de ingrediënten zit”, aldus chef Ronald Kunis. En dit is btw niet zomaar iemand, chef Kunis heeft zijn strepen o.a. verdiend bij de Bokkedoorns**, Vermeer én hij heeft aan de wieg gestaan van De Kas*! Daarnaast heeft hij in Londen (Bluebird Chelsea) en New York gewerkt.

Groenten spelen de hoofdrol

Van woensdag tot en met zaterdag ben je hier aan het juiste adres voor diner en op vrijdag ook voor lunch. Je kan à la carte bestellen, maar ik adviseer om voor het Chef’s Menu te gaan. Je hoeft dan alleen door te geven wat je dieetwensen zijn en hoeveel gangen je wenst te eten. Het menu wisselt mee met de seizoenen en zoals eerder gezegd spelen groenten de hoofdrol en verantwoorde vis en vlees een bijrol. Dit restaurant is dus ook heel geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ook met een glutenintolerantie kan hier rekening worden gehouden. Het restaurant ligt onder de rook van Amsterdam, op zo’n 15 minuten rijden van Haarlem en Schiphol. Je parkeert hier overigens gratis.

Historisch feitje: dit is één van de drie gemalen (samen met De Cruquius en De Leeghwater) die in de jaren tussen 1849 en 1852 het Haarlemmermeer droog pompten. 

Akerdijk 12, Lijnden | website

Klik hier voor nog meer tips in de gemeente Haarlemmermeer en hier voor alle tips in Noord-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply