Bij restaurant Bureau kun je terecht voor lunch, diner en borrel. Ik ben hier al vaker geweest voor een werkbespreking met een aansluitende lunch. Maar dit keer ben ik hier op uitnodiging om als een van de eersten te mogen genieten van een 5-gangen vegan diner met een bijpassend vegan wijnarrangement! We beginnen onze avond met een bubbelwijn en fried fingerfood.

Gebrande romaine salade en Vermentino

Het eerste gerecht bestaat uit gebrande romaine salade met paarse mosterd, boekweit en tomaat. We krijgen er een glas Vermentino (Pays d’Oc) uit 2018 bij. De frisse wijn met een volle smaak gaat goed samen met het rokerige van de romaine sla.

Courgette met gerookte boleet en Gruner Veltliner

Gerecht nummer twee bestaat uit courgette met gerookte boleet, crunchy boerenkool en zeewier. Vooral de boleet verrast me, de zwam doet me qua smaak en textuur denken aan een mals kippendijtje. In het glas een Gruner Veltliner (Kamptal, Oostenrijk) uit 2018. De aromatische wijn is mijn persoonlijke favoriet van de avond.

Wortelcrème met schuim van mierikswortel

Gerecht nummer drie is de wortelcrème met schuim van mierikswortel, stukjes amandel en bospeen. Dit gerecht komt met een aromatische Franse (Languedoc-Roussillon) Chardonnay uit 2018 met subtiele houttonen en rijp wit fruit in de neus. Het ‘hoofdgerecht’ a.k.a. nummer vier bestaat uit zwarte rijst, spruiten crumble, knolselderij en oesterblad. In het glas een pinot noir uit Pfalz, Duitsland. De karakteristieke, elegante wijn past goed bij het lichtvoetige van de main dish.

Peer met crispy filodeeg en Chenin Blanc in het glas

Het dessert bestaat uit peer met crispy filodeeg en avocado crème. We krijgen er een glas Chenin Blanc uit Loire (Coteaux de Layon) bij uit 2017. De dessertwijn is rijk aan tropisch fruit met tegelijkertijd frisse, minerale tonen. Wederom een mooie wijn die zowel het zoete van de peer, alsook het ietwat zout-nootachtige van de avocado complementeert.

Info over B. Amsterdam

Restaurant Bureau is onderdeel van B. Amsterdam: een concept-kantoor. Je ziet hier vooral veel jonge ondernemingen en start-ups, maar je kan hier ook als freelancer een flexbureautje huren. Bij B. kun je naast werken ook sporten en lekker eten. Er zijn inmiddels drie B.-kantoorgebouwen.

Johan Huizingalaan 763, Amsterdam | website

Klik hier voor meer vegan opties in Amsterdam. Klik hier voor meer spots met een mooi uitzicht.

Klik hier voor nog meer tips in Slotervaart. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply