Fine diningNederlandWilhelminadorpZeelandZuid-Beveland

Restaurant Katseveer een geweldige culinaire ervaring

Restaurant Katseveer is zo’n plek die heel bijzonder is, maar waar je je tegelijkertijd meteen thuis voelt. Vermoedelijk ook omdat ik hier, als Zeeuwse, vaker heb gegeten met mijn familie. Het restaurant is gesitueerd in een voormalig veerhuis op een dijk, met aan de ene kant uitzicht op de Oosterschelde en aan de andere kant de uitgestrekte Wilhelminapolder. En precies deze prachtige setting probeert chef-kok Rutger van der Weel over te brengen in zijn overheerlijke gerechten. 

De gerechten van Chef-kok Van der Weel zijn perfect in balans

Hij ‘speelt’ hierbij ook graag met de zoetzuur verhouding waarbij hij een prachtige balans weet te vinden die de ene keer meer naar het zure en de andere keer meer naar het zoete neigt. Het is niet meer dan logisch dat restaurant Katseveer in 2006 is beloond met een Michelinster. Van der Weel runt het restaurant sinds 2003 samen met zijn vrouw en maître Jessica. 

Perfect wijnadvies en gastvrije service door sommelier Paul Labruijere

Met de zoetzuur balans van de gerechten weet de goedlachse Sommelier Paul Labruijere perfect te werken. En wat een geweldige persoonlijkheid heeft deze man die zichzelf een ‘Zebra’ noemde toen ik vroeg of hij ook een Zeeuw is. Ter info: een zebra is een Zeeuw die in Brabant is gaan wonen. Mensen als Paul zijn in mijn optiek een enorme verrijking voor een high end restaurant waar de sfeer soms wat stijf kan zijn.

Het menu van de chef

We beginnen het menu met een bubbel en vijf amuses die heerlijk smaken en op unieke wijze worden geserveerd, zie de foto’s hieronder. Zo komen de kroketjes van mosseltjes met mosterd-dille mayonaise en krokantjes in een Zeeuws mosselpannetje.

Langoustine | Coquille St. Jaques | Pieterman

Onze eerste gang bestaat uit de langoustine met snijboon, buratta, shiso en jalapeno. Hierna volgen de coquilles met een fris granny smith appeltje, cashewnoot, Laphroaig whisky en avocado. De Pieterman (baarsachtige) met bloemkool, gefermenteerde knoflook, champonzu en groene curry staat hierna op het menu.

Schol | Framboos & Kers

Omdat we geen vlees eten slaan we het Zeeuwse lam over en genieten we van de schol met artisjok, tomaat, witlof en Parmezaanse kaas. Bij de visjes drinken we een mooie Vin de France (Languedoc-Roussillon) die bestaat uit een selectie macabeu, grenache gris en carignan druiven. Het dessert heeft de naam ‘framboos en kers’ en bestaat verder uit roos, ananas salie en cheesecake.

Wat een geweldige presentatie van de friandes

Bij de koffie komt sommelier Paul met een wagen vol friandises aanzetten. En OMG deze kar is echt een spektakel voor de zoetekauw. Bovenop staan verschillende glazen potten met vrolijk gekleurde heerlijkheden en kleine weckpotjes met cakejes op ‘sterk water’. En alsof dit nog niet genoeg is trekt Paul de ene na de andere houten lade open waarin nog meer heerlijke kleine zoetigheden liggen te pronken, van huisgemaakte ‘marshmallows’ en chocoladetruffels tot en met mini taartjes en bokkenpootjes. Ik wil de hele kar proeven, maar heb me kunnen inhouden. Deze kar hoort in ieder restaurant thuis!

Eindoordeel

Je geniet hier in een gastvrije ambiance van heerlijke gerechten waarvoor alleen de meest kakelverse lokale producten worden gebruikt. Naast de eerdergenoemde zoetzuur-balans wordt er ook prachtig gewerkt met verschillende texturen. En ook op visueel vlak is het een spektakel. Hier komen we zeker terug.

Leuk om te weten: je kan ook blijven slapen

Boven het restaurant bevindt zich een ruim appartement. In de master bedroom staat een losstaand bad met een geweldig uitzicht. De kamer gaat per 2 nachten. In de maanden juli en augustus wordt het enkel per week verhuurd. Is het appartement vol? Klik hier voor mijn favo slaapadressen in Middelburg.

Katseveerweg 2, Wilhelminadorp (Zuid-Beveland, Zeeland) | website

Klik hier voor nog meer fine dining tips in Zeeland.

Klik hier voor meer tips op Zuid-Beveland en hier voor alle tips in Zeeland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply