Restaurant Waag Leiden bevindt zich in een rijksmonument dat rond 1657 is gebouwd in de stijl van het classicisme. De waag was het handelscentrum van de stad waar goederen werden gewogen en gecontroleerd. Dit tafereel is ook afgebeeld boven de ingang. Sinds 2015 doet het imposante gebouw dienst als de huiskamer van Leiden.

De huiskamer van Leiden

Bij Waag Leiden kun je terecht voor lunch, diner en een borrel. Ik heb hier tot op heden eigenlijk alleen geborreld. En dit is me iedere keer goed bevallen. De setting is ruim m.a.w. er is altijd plek om te zitten, de service is goed en de snacks zijn heerlijk. Zo heb ik hier laatst genoten van de burrata met crostini’s en huisgemaakte olijventapenade. En ook een schaal gemengde bittergarnituur passeerde de revue. Hiervan heb ik overigens alleen de oude kaas loempia’s gegeten. 

Aalmarkt 21, Leiden | website

Klik hier voor meer tips in Leiden. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply