LifestyleMuziek & MuseaPlantagebuurt/WeesperbuurtTip van Trees

Het Verzetmuseum presenteert nieuwe digitale catalogus

Met de vernieuwde digitale catalogus heeft het Verzetsmuseum haar collectie nóg toegankelijker gemaakt voor het publiek. Op de website van het museum zijn duizenden voorwerpen te bekijken en archieven te raadplegen. Denk hierbij aan uit de gevangenis gesmokkelde brieven, vervalste stempels, foto’s van razzia’s, in Japanse kampen gemaakt speelgoed.

Koppeling met Oorlogsbronnen.nl

Naast veel meer ingescand beeldmateriaal en archieven van de museumcollectie, is de catalogus nu ook direct gekoppeld aan Oorlogsbronnen, de portal die honderden oorlogscollecties online met elkaar verbindt. Met 1 klik kun je de collectie doorzoeken op thema’s als de Februaristaking, vervalsingswerk, onderduik of Nederlanders in concentratiekampen.

Persoonlijke noot

Dankzij deze website ben ik meer te weten gekomen over Machiel Jan Salomé (de broer van mijn opa Salomé) die verzetsstrijder was ten tijde van WWII. Ook ben ik meer te weten gekomen over Fort de Kock op Sumatra, het Jappenkamp waar mijn opa Korstanje was geïnterneerd.

De catalogus is een enorm waardevolle tool voor mensen die meer willen weten van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en de koloniën.

De digitale catalogus van het Verzetsmuseum Amsterdam is te vinden op collectie.verzetsmuseum.org

Plantage Kerklaan 61, Amsterdam | website

Klik hier voor meer museum-tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply