In het Leidse Rijksmuseum Boerhaave staan de belangrijkste ontdekkingen uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis tentoongesteld. Het museum schetst een beeld van de onderzoekers en wat de impact van hun uitvinden op het leven van vandaag is. Boerhaave combineert kijken & doen op een hele leuke en toegankelijke manier.

Vijf eeuwen onderzoek en innovatie

Mijn persoonlijke favorieten? De Wunderkammer-objecten rondom het Anatomisch theater, waar je ook zeker even plaats moet nemen. De tentoonstellingen De Gouden Eeuw en Ziekte en Gezondheid zijn ook fascinerend. Van de meridiaan van de Leidse Sterrenwacht en de eerste telescoop van Christiaan Huygens waarmee hij de ringen van Saturnus ontdekte tot en met het eerste nierdialyse apparaat van Willem Kolff. Of ga zelf aan de slag en neem een kijkje door een van de microscopen en bekijk de malariaparasiet.

Het museum is overigens vernoemd naar Herman Boerhaave, een Nederlandse arts, anatoom, botanicus, scheikundige en onderzoeker. 

Lange Sint Agnietenstraat 10, Leiden | website

Klik hier voor meer museum-tips. Na het museum op zoek naar een leuk restaurantje in de buurt? Klik dan hier voor meer tips in Leiden. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply