BestemmingenMiddelburgNederlandWalcherenZeeland

Roosevelt Hotel een prachtig boetiekhotel in Middelburg

Het Roosevelt Hotel (4 sterren) ligt in de historische binnenstad van Middelburg, tegenover de Abdij met de Lange Jan, een indrukwekkende kerktoren die op nummer 11 staat in het lijstje van de langste kerktorens in Nederland, maar dit terzijde. Het boetiekhotel is gevestigd in het voormalige Polderhuis van Middelburg.

Vernoemd naar de Amerikaanse president

Franklin D. Roosevelt is een naam die je vaker hoort in Middelburg i.v.m. zijn Zeeuwse roots. Denk maar aan de Roosevelt Academy en de Roosevelt Four Freedom Awards die jaarlijks worden uitgereikt in Middelburg. Hij was president in de jaren ’30 en ’40, de elegante Mad Men-stijl van deze tijd is teruggebracht in de look & feel van het hotel. In de badkamers liggen zelfs producten waar Eleanor Roosevelt dol op was.

28 unieke kamers

Ik neem een kijkje in de giga Presidential Suite van 55 m2 waar vrienden van me verblijven. Het 8 meter hoge plafond met de ‘zwevende badkamer’ geven de suite een bijzondere uitstraling. Wat een indrukwekkende kamer! Ik denk dat Franklin en Eleanor het hier ook prima naar hun zin zouden hebben gehad.

Het hotel heeft 28 kamers die allemaal een eigen identiteit hebben. Er zijn 23 ‘normale’ kamers en vijf suites waarvan deze Presidentiele Suite de kers op de taart is.

Hotelfaciliteiten

Het hotel herbergt een hotelbar The Orient en in de tuin staat een sauna in de tuin die je kan reserveren.  

Nieuwe Burg 42, Middelburg | website

Klik hier voor 6 x bijzonder slapen in Middelburg.

Klik hier voor meer Middelburgtips, hier voor meer Walcherentips en klik hier voor alle Zeelandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply