NederlandUtrechtUtrecht (Provincie)

Ruby Rose voor wat internationale allure in Utrecht

Ruby Rose is een prachtige zaak met internationale allure in hartje centrum Utrecht. Het restaurant is gevestigd in een Jugendstil-pand uit 1904 dat vroeger dienstdeed als bloemenwinkel. De florale geschiedenis brengt Ruby Rose terug in zowel naam als interieur waarbij veel rijke materialen met bloemenmotieven zijn gebruikt. 

Van delicatessen tot haute friture

Ook het eten en drinken is on point bij Ruby Rose. De shared dining menukaart met mediterrane vibe varieert van delicatessen tot ‘Haute Friture’. Geïnspireerd door de bijzondere setting besluiten we te beginnen met een Frozen Moulin Rouge cocktail, oftewel een frozen Pornstar Martini. Op de wijnkaart staan overigens veel Nederlandse wijnen. Love it! Wij drinken bij ons diner een Pinot Gris uit het Limburgse Thorn.

Smaakvolle gerechten om te delen

Na onze cocktail bestellen we pita met tzatziki, de selectie van kazen, garnalenkroketten en oesters. Natuurlijk gaan we ook voor de buratta met pomodori, waterkers en aardbei. Hierna volgen ook een paar warme gerechten zoals risotto (aangemaakt met riesling) met asperge, pecorino en tuinboon en de calamares met salsa verde en een lekkere ietwat pittige rouille. We sluiten ons diner af met de tiramisu. Hierbij een kort filmpje van onze ervaring.

Korte Jansstraat 23, Utrecht | website

Klik hier voor nog meer tips in Utrecht en hier voor alle tips in de provincie Utrecht. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply