NederlandUtrechtUtrecht (Provincie)

Ruby Rose voor wat internationale allure in Utrecht

Wijn- en eetbar Ruby Rose is een prachtige zaak met internationale allure in hartje centrum Utrecht. Het restaurant is gevestigd in een Jugendstil-pand uit 1904 dat vroeger dienstdeed als bloemenwinkel. Deze florale geschiedenis brengt Ruby Rose terug in haar naam en in het interieur waarbij de rijke materialen veelal zijn voorzien van bloemenmotieven. 

Van delicatessen tot haute friture

En ook het eten en drinken is on point bij Ruby Rose. Op de shared dining menukaart staan mediterrane gerechten die variëren van delicatessen tot ‘Haute Friture’. Door de bijzondere setting besluiten we ons diner te beginnen met een Frozen Moulin Rouge cocktail, oftewel een frozen Pornstar Martini. Speaking of alcohol: op de wijnkaart vind je overigens veel Nederlandse wijnen. Bij drinken een Pinot Gris uit het Limburgse Thorn.

Smaakvolle gerechten om te delen

We gaan vervolgens voor pita met tzatziki, de selectie van kazen, garnalenkroketten en oesters. We bestellen ook een paar warme gerechten zoals de risotto (aangemaakt met riesling) met asperge, pecorino en tuinboon en de calamares met salsa verde en een lekkere ietwat pittige rouille. Natuurlijk gaan we ook voor de buratta met pomodori, waterkers en aardbei. We sluiten ons diner af met de tiramisu. 

Korte Jansstraat 23, Utrecht | website

Klik hier voor nog meer tips in Utrecht en hier voor alle tips in de provincie Utrecht. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply