Spring Café Brasserie is wat mij betreft de nieuwe place to be voor een feestelijke lunch in Amsterdam-Oost. Waarom? Het is hier rustig zitten aan het Oosterpark, de setting is prachtig en de gerechten uit de Italiaans-Frans georiënteerde keuken zijn overheerlijk. Naast lunchen kun je hier ook ontbijten en dineren. Omdat Spring onderdeel is van het Pillows Hotel Maurits at the Park kun je hier al vanaf 7:00 in de ochtend terecht.
Goede service
Wij zijn hier op een zondagmiddag voor lunch. Na het plaatsnemen krijgen we al snel een schaaltje gezouten amandelen en een met olijven. Zonder dat we erom hoeven te vragen worden onze waterglazen gevuld met plat water. Een kundige jongeman van 23, die al sinds zijn 18de werkzaam is in de high end horeca, prijst ons een mooie Sauvignon uit Spanje aan. Om ons heen zitten toeristen die vermoedelijk in het hotel verblijven en locals. Het is hier gelukkig niet druk.
Zalige gerechten
Als ik hoor dat chef Luigi Italiaans is besluit ik voor een Italiaans gerecht te gaan. Het wordt de melanzane parmigiana dat volgens de vriendelijke ober bestaat uit: “kaas, kaas, kaas en een beetje aubergine.” Klinkt mij top in de oren! Mijn gezelschap gaat voor de geroosterde kabeljauw met mosseltjes en een zalige saus. Het gerecht wordt geserveerd met een klein schaaltje witte bonen. We bestellen er ook Franse frites bij. Dit komt in een ruime kom met een royale hoeveelheid mayonaise en ketchup. We komen snel terug voor het diner. Leuk om te weten: naast de brasserie bevindt zich de Fitz’s Bar en het hotel herbergt ook een fine dining restaurant VanOost.
Mauritskade 61, Amsterdam (Oosterpark) | website
Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?