Het Koreaanse restaurant The Bab (‘rijst’ in het Koreaans) is een fijne spot in Amsterdam-Oost voor een simpele, maar overheerlijke casual lunch of diner. Je kan hier genieten van traditionele gerechten als bibimbap, mandu en kimchi. Alle recepten zijn bedacht Sunny Kim die The Bab samen met haar partner Pyo runt.

Simpele gerechten met geweldige smaken

Wij zijn hier op een vrijdagmiddag en genieten van de vegetarische Dolsot Bibimbab dat bestaat uit seizoensgroenten, een eitje en rijst. Dit gerecht wordt geserveerd in een ‘dolsot’, oftewel een Koreaanse granieten kom/hot pot. Het gerechtje Gimbab ziet eruit als een sushirol; ook hierbij kiezen we voor de vega optie met tofu.

Tteokboki

En als laatste gaan we voor het meest populaire streetfood gerecht van Korea: de Tteokboki, dit bestaat uit stukjes rijst- en viscake met een zalige huisgemaakte gochujang. Tip van Trees: dit gerecht is een perfecte combinatie met de Gimbab. De saus was niet alleen super voor de ‘Koreaanse sushi’ maar ook voor de rijst van de Dolsot Bibimbab. Ik maakte mijn lunch af met een Koreaans biertje.

Camperstraat 36, Amsterdam (oost) | website

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply