BeautyTip van Trees

Ontspannen bij Wellness Fort Resort Beemster

De spa van Fort Resort Beemster is voorzien van allerlei soorten sauna’s, baden, een prachtige tuin met een zwembad en nog een aantal andere chill-faciliteiten. Ik heb me ingelezen en weet dat ik moet beginnen met een warme douche en hierna een voetbad moet nemen. Het lichaam wordt hierdoor voorverwarmd zodat je meer gaat zweten – en dus meer afvalstoffen verliest – in de sauna.

Panorama sauna met uitzicht over de Noord-Hollandse Beemsterpolder

M’n zen-avontuur begint in de panorama sauna met uitzicht over de Noord-Hollandse Beemsterpolder. Vervolgens bezoek ik de infraroodsauna en nog een paar heerlijke baden waaronder: een kruidenbad, de wisselbaden en de douche experience met scrubzout. Er is schijnt trouwens ook nog een vleermuissauna (vernoemd naar de vroegere bewoners van de cabine) te zijn, maar dit heb ik gemist.

De tuin met zwembad

In de tuin is een zwembad met ligbedden, een zoutwaterbad, een kelo-sauna waarin het opgietritueel wordt uitgevoerd en een zoutgrotsauna met zoutstenen uit de Himalaya. De nieuwste aanwinst van de spatuin is Klein Bali. Denk hierbij aan een heus mini-strandje met hangmatten, een natuurlijke zwemvijver, een warmwaterbron, een meditatietuin en het blote voetenpad.

Fort Relax Massage van 80 minuten

In heb een Fort Relax massage geboekt in het beautygedeelte (tussen de kleedkamers en de hamam). De massage is een hemelse ervaring, ik word 80 minuten lang gemasseerd met amandelolie. Na de massage ga ik lunchen in het restaurant zodat de olie goed in m’n huid kan trekken.

Opgietritueel in de kelo-sauna

In de namiddag maak ik kennis met het opgietritueel in de kelo-sauna (kelo = naaldbomenhout). Bij deze ceremonie wordt een mengsel van etherische oliën en ijswater over een kachel gegoten. De saunameester wappert vervolgens met een doek krachtig heen en weer: de luchtvochtigheid en de gevoelstemperatuur nemen hierdoor toe waardoor het lichaam gaat transpireren.

Ik ga vroegtijdig de kelo-sauna uit

De eerste keer, ik zit op de bovenste bank (lees: de heetste plek), weet ik niet wat ik meemaak. Wat een hitte! Omdat ik ’t niet meer trek ga ik vroegtijdig de kelo-sauna uit. Maar ik laat me niet kennen. De tweede keer neem ik plaats op de laagste bank waar het aanzienlijk minder heet is. Dit keer lukt het me wel om de hele sessie mee te maken. Ik voel me waanzinnig fijn als ik na de opgieting lig uit te dampen op het gras. Dit is verslavend lekker!

Duurzaam kuuroord

Het kuuroord blijkt ook nog duurzaam te zijn. De restwarmte van de sauna’s wordt gebruikt voor het verwarmen van de zwembaden en voor overige systemen zoals de vloerverwarming. Het regenwater wordt gebruikt om de toiletten mee door te spoelen en de zon zorgt via zonnepanelen voor energie.

Nekkerweg 24, Zuidoostbeemster| Ma-zo: 10:00-23:00 | website

Klik hier voor nog meer wellness tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply