AmerikaBestemmingenNew York

The Surrey een exclusief hotel in New York

The Surrey is een Relais & Chateau hotel gelegen in The Upper East Side, een exclusieve wijk van New York. Het hotel ligt aan The Museum Mile, dus o.a. The Met (Metropolitan Museum of Art) en het indrukwekkende Guggenheim (moderne kunst) liggen op wandelafstand. Ook even shoppen? Je bent zo bij Madison Avenue. Central Park bevindt zich op 100 meter afstand.

Interieur is Art-Deco geïnspireerd met heel veel kunstwerken

Het interieur is Art Deco-geïnspireerd met een mix aan kunstwerken. Ik ben vooral fan van het grote kunstwerk van Kate Moss van kunstenaar Chuck Close, dat prominent in de lobby hangt. Kate draagt geen make-up, dit sluit aan bij het hotel dat ook zonder opsmuk is. Naast Kate staat Jimmie Martin’s ‘Graffiti Armoire’. Denk hierbij aan een sierlijk rococo-kast die is bespoten met zwarte graffiti. We horen dat de eigenaar van het hotel hier ook zijn privékunst ophangt.

Grand DeLuxe Salon

We verblijven in een Grand DeLuxe Salon. De ruime kamer (37m2) heeft uitzicht op de stad. Voor een nacht betaal je rond de €750, zonder ontbijt. Grappig detail: iedere kamer is voorzien van een cocktailmenu. Je zoekt je favoriete cocktail uit en de bartender voorziet je in alle benodigdheden.

Hotelfaciliteiten

Het hotelcafé Boulud is bekroond met een Michelinster. De Cornelia Spa is ook een parel. En breng zeker een bezoek aan het dakterras op de 17de verdieping.

Bekende gasten

Leuk om te weten: het schijnt dat President John F. Kennedy dit hotel als zijn tweede thuis zag. En ook actrice Bette Davis kwam hier graag. Tegenwoordig komt bijvoorbeeld actrice Drew Barrymore graag een drankje drinken in de hotelbar Pleiades.

20 East 76th Street, New York | website

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply