Restaurant RIJKS* is normaal alleen open voor lunch en diner, maar dankzij EARTH Water mag ik hier van een uniek ontbijt met een water tasting komen genieten. Chef Joris Bijdendijk en watersommelier Louis Meisen hebben de gerechten en de watertjes op elkaar afgestemd. RIJKS opende haar deuren in 2014 en heeft sinds 2017 een Michelinster. In de keuken van het RIJKS staat het Hollandse product centraal.
We proeven vijf verschillende soorten water
Ik ben verrast hoeveel verschillende soorten water er bestaan. EARTH Water proeft zacht en rond omdat er weinig mineralen in zitten. Het water werkt ook goed om de mond tussen alle gerechten te resetten. We proeven verder nog: Vichy Catalan (Spanje), Donat (Slovenië), Spa Blauw (België), Perrier (Frankrijk). EARTH Water komt uit een bron in Drenthe. Naast water drinken we ook een glas Delamotte champagne (Brut). Ik ruik wit fruit en citrus en de bubbel is heel subtiel. De lichte, frisse champagne is top voor bij het ontbijt.
EARTH Concepts doneert 100% van de nettowinst aan waterprojecten
EARTH zit naast water ook in de koffie en thee. EARTH Concepts doneert 100% van hun nettowinst aan waterprojecten in arme landen. Vandaar de slogan ‘You never Drink Alone’.
Museumstraat 2, Amsterdam | Ma-za: 11:30-14:30, 17:30-21:30, zo: 11:30-14:30| website
Klik hier voor meer restaurants in Amsterdam met een Michelinster, hier voor meer tips in het Museumkwartier, en hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?