EuropaIerlandKillarney

Arbutus Hotel historisch boetiekhotel in Killarney

Het Arbutus is een viersterren boetiekhotel uit 1926. Qua look & feel lijkt het alsof er sindsdien niet veel is veranderd qua interieur. We krijgen een vriendelijke ontvangst in de Drawing Room met koffie en traditioneel Iers Ginger Bread. Alles wordt geserveerd vanaf zilver servies. De vriendelijke dame legt vervolgens twee blokken turf in de open haard.

Je gaat hier terug in de tijd

Onze Standard Room (Nr. 130) is heerlijk knus met prachtige meubels en en een bad. Het bed in empirestijl is heel mooi, maar het slaapcomfort blijkt helaas minder. Het bed is te smal (twijfelaarformaat) en voorzien van een laken met een wollen dekens. Wauw, je gaat hier echt terug in de tijd!

Let op welke kamer je boekt!

Een ander minpuntje was ons uitzicht op een troosteloze binnenplaats waar de afzuiginstallatie van de hotelkeuken op uit komt. De ramen konden dus niet lang open ivm de etensgeur. Maar goed, we hebben de vitrages dicht gehouden en onze kamer af en toe kort gelucht.

Centrale locatie

De locatie van Arbutus is goed. De shops, pubs en het Killarney National Park bevinden zich op loopafstand en andere bezienswaardigheden, zoals Torc Waterfall en Muckross House, liggen op een kleine 10 minuten rijden met de auto.

Heerlijk ontbijt

Het ontbijt wordt geserveerd in een plaatje van een ontbijtzaal. Op de buffettafel staat van alles, van ontbijtgranen en fruit tot en met verse scones en Iers Ginger Bread. Daarnaast kun je nog een a la carte-gerecht uitkiezen, variërend van French Toast tot en met een Full Irish breakfast met bacon, eieren, worst, Black Pudding, Baked Beans, etc.

Downton Abbey meets Pub Grub

Fun fact: de statige salon (de lounge) staat in directe verbinding met een traditionele Ierse Pub, Buckley’s. Je weet wel, zo eentje met vloerbedekking, eiken panelen aan de muur en live Ierse muziek. Hier kun je naast een variëteit aan biertjes ook terecht voor een traditionele Ierse maaltijd als je geen zin hebt om het hotel te verlaten.

College Street, Killarney, Ierland | website

Klik hier voor meer tips in Killarney en klik hier voor alle tips in Ierland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply