AmsterdamAmsterdam NoordNoordelijke IJ-oevers West

Noorderlicht voor een vega lunch of diner aan het water

Cultureel café & restaurant Noorderlicht is gesitueerd in de artistiek-rauwe NDSM-buurt in een soort van doorzichtige kas van gerecycled materiaal. De locatie aan het IJ is top. Zeker met warm weer is het hier heerlijk zitten op het ruime terras en grasveld.

Vooral vega gerechten op de kaart

De keuken is vooral vega. Love it! Op de lunchkaart staan vijf opties waaronder ook een vis en vlees. Op de dinerkaart staan zes opties waaronder kaasfondue. De kaart met specials is helemaal vega, denk hierbij aan een bietenburger tot en met een frietje met vegan rendang. De gerechten hebben het formaat van een tussengerecht. Er wordt geadviseerd om drie gerechten per duo te bestellen. Noorderlicht is ook een prima plek voor thee of koffie. Er staan lekkere taartjes op de kaart!

Noorderlicht activiteiten

In de zomer worden hier allerlei activiteiten en festivals zoals Valtifest en Volt georganiseerd. En in het weekend staat er vaak een DJ te draaien.

Hoe kom je er?

Vanaf de aanmeersteiger achter centraal station gaat er rechtstreeks een pont naar het NDSM-terrein (gaat 2 x per uur). Heb je de boot gemist? Pak dan de pont naar het Buikslotermeerplein (die gaat om de 5 minuten) en fiets naar de NDSM-buurt. Zo zie je nog wat van Noord en je bent er sneller dan met de pont is mijn ervaring.

NDSM-plein 102, Amsterdam| ma-vr: 11:00-00:00, za-zo: 11:00-02:00| website

Klik hier voor nog meer tips in de Noordelijke IJ-oevers West (NDSM-terrein). En klik hier voor hotspot tips in Amsterdam-Noord.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply