AmsterdamAmsterdam ZuidSchinkelbuurt

Mr. Sam Asian Bistro de place to be voor een diner in Zuid

Mr. Sam Asian Bistro is in een nieuw jasje is gestoken! En er zijn een aantal nieuwe gerechten aan de kaart toegevoegd. Genoeg reden dus om weer eens langs te gaan.

Asian Fusion gerechten op de menukaart

We beginnen ons diner met een aantal apetizers, waaronder de Green Bean Tempura met een truffelmayonaise om in te dippen. En OMG wat een ontdekking is dit, ik heb werkelijk waar nog nooit zo gesmuld van haricots verts! Dit gerechtje ga ik zeker vaker bestellen i.p.v. mijn geijkte edamame boontjes.

Een mix van sashimi en sushi rolls

De eerste ronde bestaat uit een mix van sashimi en sushi rolls. Mijn favoriet is de spicy tuna roll met lotuswortel, wasabi-avocado crème en gochujang (een Koreaanse chilipasta). En ook de sashimi van Noorse zalm met ponzu truffel, aji amaraillo peper en jalapeño pepers smaakt me enorm goed. En ook de opmaak van alle bordjes is een feest. Neem de tonijnsashimi met cassavechips als voorbeeld.

Malse yakitori chicken skewers en miso gamba’s

Hierna volgen de warme gerechten waaronder de yakitori chicken skewers; deze kippendijen zijn enorm mals. Mijn favoriet van deze ronde zijn de miso gamba’s die in hun schil worden geserveerd met misoboter, bieslook en togarashi (Japans zevenkruidenpoeder).

Proeverij van de nieuwe dessert

De finale bestaat uit verschillende nieuwe desserts en ik herken een klassieker: de pure chocolade soufflé met vanille ijs en rood fruit. Hier heb ik de vorige keer toen ik hier was mijn diner afgesloten. Mijn lievelings is de Chunky Monkey die bestaat uit bananenijs, walnoot en honingraat. De Coconut creme brulee wordt gepresenteerd in een halve kokosnoot. Zo creatief!

Uitgebreide cocktailkaart

We sluiten de avond af met een heerlijke cocktail. Waar ik normaliter voor mijn geliefde Espresso Martini zou gaan bestel ik nu, op aanraden van de kundige barman, een Old Fashioned. Wat een fijne ontdekking is deze cocktail met een klein bittertje!

Amstelveenseweg 344, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Schinkelbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply