Restaurant Sinne heeft speciaal voor Pasen een 4-gangen take away menu samengesteld. Zo kun je de paasdagen ten tijde van corona toch een flink stuk feestelijker maken. Ik plaats m’n bestelling online en geef door hoe laat ik langs kom. Bij de pick up word ik vrijwel direct geholpen (er is een wachtende voor me). Na een paar minuten sta ik al weer buiten met een papieren zak vol lekkers.

Het take away menu is makkelijk klaar te maken

Ik lees op het bijgeleverde menu dat we alleen even het lam kort (2-3 minuten) in de oven moeten zetten. Easy peasy!  We beginnen ons paasdiner met gerookte zalm met een frisse salade van radijs, komkommer en een crème van dille. Het vettige van de zalm contrasteert prachtig met de frisse salade. De volle creme van dille geeft een extra smaaksensatie. Wat een heerlijke eerste gang. Het bijgeleverde luchtige maisbrood komt met een boter waarin ik tonen van een Zeeuwse roomboterbabbelaar herken. Bijzonder!

Hierna volgen de asperges met hazelnoot, bearnaisesaus, ei en daslook. Ook dit gerecht is waanzinnig mooi!

Lam, kaasplateau & Sinne’s Paasei

De lamsnek, die perfect gegaard is, wordt vergezeld door zoete aardappelcrème, oesterzwammen en sugarsnaps. Als echte kaasliefhebbers kunnen we het tussengerecht niet aan onze neus voorbij laten gaan. Op ons bord liggen de Comté, Boeren Leidse Sleutelkaas, oude brokkelgeitenkaas en Zwaluwgekwetter (alles is van Kef).

En dan is het tijd voor Sinne’s Paasei! Het kunstzinnige paasei is hol en heeft een vulling van chocolade ganache met compote van blauwe bessen en citrus crumble. Divine! Dit paasdiner was van het begin tot het eind waansinneg!

Over Sinne

Sinne (Zweeds voor zintuigen) wordt gerund door de half Zweedse half Griekse chef Alexander Ioannou en zijn Nederlandse partner Suzanne Sluijter (ze hebben elkaar ooit ontmoet op een vakantie in Griekenland). Alexander verhuisde voor zijn geliefde naar Nederland en begint zijn carrière bij restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Na een paar jaar start hij samen met z’n partner en compagnons restaurant Fyra. In 2013 openen Alexander en Suzanne restaurant Sinne. Op de menukaart van Sinne staan gerechten met een Frans karakter en een moderne twist uit de Mediterrane en Oosterse keuken. Al na een jaar werd Sinne bekroond met een Michelinster.

Ceintuurbaan 342 | het paasmenu is verkrijgbaar van 10 t/m 12 april | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon goed’ zijn Amsterdam. 

Klik hier voor nog meer take away / delivery tips.

Klik hier voor nog meer tips in de Pijp/Rivierenbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply