Muziek & MuseaTip van Trees

Digitaal naar het museum met Rijksmuseum Thuis

Een van mijn favoriete vrijetijdsbestedingen is het bezoeken van musea. Een activiteit die momenteel natuurlijk niet mogelijk is i.v.m. de Coronacrisis. Maar wat blijkt: veel musea faciliteren nu digitale rondleidingen! Waaronder ook mijn lievelings Rijksmuseum. Hoera! 🙂

Rijksmuseum Thuis

Het Rijksmuseum biedt digitale tours en videoseries aan onder de noemer Rijksmuseum Thuis. Vooral de digitale wandeling door de Eregalerij is te gek! Met een 360 view ‘wandel’ je door de galerij. Klik op de pijltjes welke kant je op wilt en via de audio symbooltjes krijg je uitleg over de kunstwerken.

Vanuit alle rust van topstukken genieten

Ook voor de mensen die al meerdere keren door de Eregalerij hebben gewandeld is dit een aanrader (ik spreek uit ervaring). Ter beeldvorming: jaarlijks bezoeken meer dan 2 miljoen mensen het Rijksmuseum! Dat zijn zo’n 5.000 bezoekers per dag. Het is dus soms dringen bij de pronkstukken in de Eregalerij. Via Rijksmuseum Thuis kun je nu in alle rust de tijd nemen voor o.a. Het melkmeisje van Vermeer, De bedreigde zwaan van Asselijn, Het vrolijke huisgezin van Steen en Het joodse bruidje en de Nachtwacht van Rembrandt.

Videoseries #Rijksmuseumfromhome

In de videoseries komen verschillende conservatoren van het Rijks aan het woord. Ze vertellen je vanuit hun huis in een kort filmpje wat hun favoriete kunstwerk is en waarom. Heel leuk en leerzaam!

Podcast tijdens het wandelen

Als je toch even een stukje gaat wandelen/joggen voor een frisse neus, dan kan ik de podcast ‘In het Rijks’ ten zeerste aanbevelen. In de podcast vertellen experts, kunstenaars en conservatoren over kunstwerken en hun makers.

website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply