Het Weekend van de Romantische Muziek vindt zaterdag 21 en zondag 22 augustus plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Tijdens dit openluchtfestival kunnen liefhebbers van klassieke muziek op zaterdagavond genieten van het Maanlichtconcert en op zondag van de Dag van de Romantische Muziek. Traditiegetrouw trekken de bezoekers van dit event hun mooiste outfits plus hoed uit de kast. En vergeet je picknickkleed niet! Met andere woorden, een sprookjesachtig weekend met het historische stadspark als prikkelend decor.

Het Maanlicht Concert

Tijdens het exclusieve Maanlichtconcert kunnen de gasten genieten van optredens van bekende musici onder wie de Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest), bariton Henk Neven, gitarist Eric Vaarzon Morel, concertpianist Thomas Beijeren en sopraan Laetitia Gerards. Maak je muzikale avond compleet met het Culinaire Romantique Arrangement. In deze hoogwaardige diner box van chef-kok Raymond Mertowirdjo zit een vijf-gangen menu dat begint met een gazpacho van meloen en komkommer en eindigt met een open pavlova. Geen zin in een food arrangement? Geen probleem! Want er zijn ook Rotterdamse foodtrucks en concepten van o.a. Manic Organic, De Rotterdamse Oesterman, Borrel BV, Ketelbinkie, De Ijscoman en Holy Crêpes.

Dag van de Romantische Muziek

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek, op zondag 22 augustus, staat Het Park bij de Euromast in het teken van de liefde. Bezoekers kunnen op deze dag o.a. genieten van pianist Hannes Minnaar, Het Doelen Ensemble met Maya Fridman (cello) en Maarten van Veen (piano), Duo Inside Out met Doriene Marselje (harp) & Celia García-García (piano) en het Amsterdamse gitaartrio Trio Debu met Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. In verband met de aangescherpte coronarichtlijnen heeft de organisatie de Dag van de Romantische muziek opgesplitst in twee dagdelen.

Website

Klik hier voor meer festivaltips.

Klik hier voor nog meer tips in Rotterdam. En hier voor alle tips in Zuid-Holland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply