Bakkerij Levain et le vin is een zuurdesembakkerij waar ook natuurwijnen worden verkocht. Levain betekent zuurdesem en le vin spreekt voor zich. De in Montpellier geboren eigenaresse Florence leerde de kunst van zuurdesembrood maken in Ierland. Terug in Amsterdam werkte ze o.a. bij Choux en Café Modern. Als ik in de buurt moet zijn dan koop ik zeker een brood en wat zoets zoals een galette (Frans taartje), Canelé Bordelais, o.i.d.

Take away of ga lekker zitten

In het zaakje staat alleen het hoognodige waaronder een paar tafeltjes waar je kan lunchen. We bestellen focaccia’s. Ik was in de veronderstelling dat ik ook een glas natuurwijn mocht bestellen, maar dit mag helaas niet dus het werd een glas kombucha. Leuk om te weten: Florence haalt haar meel bij Korenmolen de Zandhaas en haar wijnen zijn afkomstig van Bolomey Wijnimport, Wilde Wijnen, Daxivin, Clavelin en Vinatura. Florence werkt ook samen met Trakteren Koffie, Leave Your Sword, Smaak Groenten en Fromagerie Abraham Kef.

Jan Pieter Heijestraat 168, Amsterdam (Oud-West) | website

Klik hier voor meer bakkerijen en hier voor nog meer fijne koffietentjes en in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in Oud-West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply