Batoni Khinkali is een knus een Georgisch restaurant in Amsterdam oud-zuid waar je de lekkerste khinkali’s (dumplings) van de stad eet! Batoni Khinkali betekent dan ook ‘Meneer Dumpling’ in het Georgisch. Eigenaar Levan Tskhadadze vertelt dat de heerlijkheden naar oma’s recept worden gemaakt. Levan blijkt ook een professioneel klarinetspeler die initieel voor de muziek naar Amsterdam is verhuisd. Levan is nog steeds actief als muzikant en dirigent. Love it!

Zalig comfort food & prachtige wijnen

Terug naar het zalige Georgische eten. Naast de khinkali’s, die gevuld kunnen worden met vlees, kaas of paddenstoelen, is ook de Acharuli Khachapuri (brood gevuld met kaas en ei) een aanrader. Daarnaast serveren ze hier de meest geweldige Georgische natuurwijnen. We bestellen het Vegan Menu dat bestaat uit drie khinkali’s met een enorm smaakvolle paddenstoelenvulling, een bruine bonen stoofpotje, gegrilde aubergine, spinazie op maisbrood en een heerlijke salade met walnotenpasta. Mijn gezelschap bestelt er twee porties khinkali’s met vlees bij en we sluiten het diner af met een ‘kussen’ van bladerdeeg met frambozenconfituur, granaatappelpitjes en sorbet. Wat een feest!

Willemsparkweg 177, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in het Museumkwartier en hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply