Zaterdag 19 en zondag 20 augustus a.s. vindt het Weekend van de Romantische Muziek weer plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam! Houd je van een ongedwongen karakter en beslis je graag zelf naar welke muziek je luistert? Ga dan naar de Dag van de Romantische Muziek op zondag waarbij het programma wordt verdeeld over zeven podia met een aanbod dat varieert van traditionele klassieke solo-optredens van topmusici tot en met performances van ensembles in allerlei samenstellingen en verschillende muziekstromen met her en der theater. Good to know: deze dag is gratis toegankelijk! Heb je zin in een romantisch avondje uit? Dan is het Maanlichtconcert op zaterdagavond spot on!

Maanlichtconcert op zaterdag 19 augustus

Wij zijn al twee keer (2021 en 2022) naar het magische Maanlichtconcert geweest waar de beste musici hun muzikale kunsten komen vertonen. De avond bestaat uit een vast programma waarbij alleen het hoofdpodium wordt gebruikt. Het voorprogramma van het Maanlichtconcert wordt dit jaar ingevuld door het New Rotterdams Jazz Orchestra dat dit jaar hun 20-jarig bestaan viert; dat belooft een feestje te worden! Het hoofdprogramma staat weer bol van de crème de la crème uit de klassieke muziekwereld. Zo staan in de line-up onder andere: toppianist Caspar Vos, saxofonist Kika Sprangers, harpist Remy van Kesteren en de kleurrijke trompettist Eric Vloeimans. Op vocaal vlak komen operazangers Michael Wilmering (bariton) en Jeannette van Schaik (sopraan) hun kunsten vertonen. Huisensemble Club Classique begeleidt alle artiesten waar nodig en contrabassist en tv-persoonlijkheid Dominic Seldis praat de avond op zijn humoristische wijze aan elkaar. Zie hier onze review van een eerder bezoek aan het Maanlichtconcert. Tip van Trees: er zijn genoeg klapstoelen maar het is ook leuk om de muziek al liggend op een picknickkleedje te ervaren. Kaartjes voor deze avond kosten € 32,50.

Dag van de Romantische Muziek op zondag 20 augustus

Het gratis toegankelijke programma van de Dag van de Romantische Muziek biedt voor iedere muziekliefhebber wat wils. Van solo-optredens van o.a. meesterpianist Nicolas van Poucke, tot en met ensembles, zoals het Dianto Reed Quintet vol Spaans temperament. En van Franse chansons door het Solune ensemble tot en met Molukse ‘lagu-lagu’ (traditionele volksliedjes) door zangeres Jessica Manuputty. De allerkleinsten kunnen genieten van een wiegenliedconcert waarbij Harpiste Petra Rosa en sopraan Bibi van den Dijck het publiek meenemen op een muzikale reis langs de mooiste beroemde klassieke melodieën. Zin in een vrolijke noot? Neem dan plaats bij ‘De Koffiecantate’ van Bakkie Bach; een mini-opera barstensvol humor uitgevoerd door vier topmusici.

Food Area

Zoals gebruikelijk is de Food Area weer voorzien van een divers aanbod aan foodtrucks en er is dit jaar ook een Franse markt met mooie verse producten. Drink ook zeker een drankje bij de bar met een fontein op het dak! Het watergekletter zorgt voor een instant vakantiegevoel!

Website

Foto’s via Rob van Dam

Klik hier voor meer festivaltips.

Klik hier voor nog meer tips in Rotterdam. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply