Sam’s Coffee is de plek in Zwolle voor een lekker specialty koffietje. De espressozaak ziet er strak uit met een ruime counter en genoeg zitplekken om even bij te komen van een dagje winkelen o.i.d. Op de muur lees ik ‘Coffee with Manners’. De slogan slaat op eigenaar Sam Haqparast’s missie om alle bonen rechtstreeks bij de koffieboeren te halen. Oftewel, eerlijke direct trade koffie.

Hoe verser hoe beter

De ambitie van Sam? Om koffieliefhebbers de beste kwaliteit- en prijsverhouding te garanderen. Hoe verser de koffie, hoe beter de smaak. Daarom liggen de bonen hier nooit langer dan drie weken op de plank. Sam brandt de bonen zelf en het aanbod varieert van groene koffiebonen voor de gemiddelde koffiedrinker tot en met uitgesproken koffies. Bevalt het je? Je kan de koffie ook kopen voor thuis.

Sam’s workshops

We krijgen een kleine tasting waarbij Sam ons drie van zijn koffiesoorten laat proeven. Ik vind het fascinerend om de verschillen te proeven. Wil je ook meer leren over koffie? Sam’s Coffee geeft meerdere soorten workshops. Van een basis barista workshop tot en met een masterclass Barista workshop. Leuk om te weten: Sam’s Coffee heeft ook een koffiebar in de stad Groningen (Vismarkt 21).

Klokkensteeg 2, Zwolle | website

Klik hier voor meer tips in Zwolle en hier voor alle tips in Overijssel.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply